loader

Behandelaanbod

Mees en Hagel Psychologen werkt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast is de therapie afgestemd op uw wensen en behoeften. Wij bieden onder andere de volgende behandelingen:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • EMDR
  • Steunend/Structurerende psychotherapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Acceptance and Commitment therapy
  • E-health

Mees & Hagel Psychologen werken samen met een verscheidenheid aan psychiaters, psychotherapeuten, creatieve therapeuten, onderzoekers, coaches en trainers in Amsterdam en Amstelveen. Indien dat nodig of gewenst is, kunnen we ervoor kiezen voor duo-behandelingen waarin de gesprekstherapie of EMDR door één van ons wordt gedaan, aangevuld met bijvoorbeeld farmacotherapie, fysiotherapie, Psychomotorische Therapie, Mindfulness of dramatherapie. Vraag ons naar de mogelijkheden, dan kijken we wat we hierin voor u kunnen betekenen.

Werkwijze

Generalistische Basis GGZ: In een intakegesprek van een uur zal uw hulpvraag en klachten in kaart worden gebracht. Daarna zal samen met u een behandelplan worden opgesteld en zal de behandeling starten.

Specialistische GGZ: Na de eerste gesprekken (het intakegesprek en het onderzoek) doen wij u een voorstel voor een behandeling (het adviesgesprek). Er wordt daarvoor altijd in samenwerking met u een persoonlijk behandelplan opgesteld waarbij uw eigen hulpvraag centraal staat. In de meeste gevallen betekent dit dat u een vorm van gesprekstherapie wordt aangeboden. Medicatie behoort, altijd in overleg met u, tot de mogelijkheden.  Internettherapie kan ook als deel van de behandeling tot de opties behoren.

Afhankelijk van de soort en ernst van uw klachten start u met een persoonlijke behandeling, waarbij gebruik gemaakt kan worden van verschillende behandelmethoden en technieken, waaronder individuele cognitieve gedragstherapie en Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR). De behandeling kan variëren van enkele gesprekken tot een langer durende therapie.